Jump to content

Co pomoże na atopowe zapalenie skóry

forgoten

Recommended Posts

Dodam, że chodzi tutaj nie o mnie ale o moją mamę, która ostatnio dostała diagnozę, ze jej skóra cierpi na atopowe zapalenie skóry. Jak jej pomóc i co może być skuteczne? Co robić oraz jak zapobiec nasileniom? 

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Może niech mama pójdzie do dobrego alergologa i wykona testy, bo jeśli ma na coś alergie to objawy AZS będą się nasilać. Niech mama unika gorącej wody i niech używa specjalnych kremów i zeli do mycia ciała dla osób z atopią. Niech zacznie może od tych tańszych. Mój synek przerobił najpierw te bardzo drogie, a ostatecznie najbardziej przypasował mu dexeryl, który jest w przystępnej cenie. Jeśli mama tak mocne stany zapalne to dermatolog powinien zlecić zrobienie specjalnych maści ze sterydem. Później warto je stopniowo odstawiać i skupić się już tylko na odpowiedniej pielęgnacji. I tutaj polecam szczególnie kosmetyki Atopicin na atopowe zapalenie skóry: https://atopicin.pl/sklep/  Nam maści zlecał dermatolog z Łodzi poprzez konsultację online i dzięki niemu mój synek wyleczył skórę. Ogólnie AZS to nie wyrok. Mój synek to ma i zapomnieliśmy o tym kompletnie.