forgoten Posted September 9 Share Posted September 9 Dodam, że chodzi tutaj nie o mnie ale o moją mamę, która ostatnio dostała diagnozę, ze jej skóra cierpi na atopowe zapalenie skóry. Jak jej pomóc i co może być skuteczne? Co robić oraz jak zapobiec nasileniom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirelnasa Posted September 10 Share Posted September 10 Może niech mama pójdzie do dobrego alergologa i wykona testy, bo jeśli ma na coś alergie to objawy AZS będą się nasilać. Niech mama unika gorącej wody i niech używa specjalnych kremów i zeli do mycia ciała dla osób z atopią. Niech zacznie może od tych tańszych. Mój synek przerobił najpierw te bardzo drogie, a ostatecznie najbardziej przypasował mu dexeryl, który jest w przystępnej cenie. Jeśli mama tak mocne stany zapalne to dermatolog powinien zlecić zrobienie specjalnych maści ze sterydem. Później warto je stopniowo odstawiać i skupić się już tylko na odpowiedniej pielęgnacji. I tutaj polecam szczególnie kosmetyki Atopicin na atopowe zapalenie skóry: https://atopicin.pl/sklep/ Nam maści zlecał dermatolog z Łodzi poprzez konsultację online i dzięki niemu mój synek wyleczył skórę. Ogólnie AZS to nie wyrok. Mój synek to ma i zapomnieliśmy o tym kompletnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts